З наближенням Нового року і зимових святок, десь глибоко із безодні моєї душі починає озиватися моє українське коріння і проявляється це у пристрасті до українських страв.
Сьогодні ми готуємо банош!
Вперше я довідалася про таку просту і смачну страву, коли ми з чоловіком подорожували Карпатами у весільній подорожі. Десь, неподалік Яремчі, нам подали звичайну кукурудзяну кашу, але дуже і дуже смачнючу.
Ми обидва полюбляємо готувати тому маємо свій адаптований рецепт, да пробачать нас гуцули:)
Складові:
Кукурудзяна крупа 1 склянка
Вода 2 склянки
Сметана 20% жирності 1 склянка
Молоко 2,6% 1 склянка
Шмат сала
Цибуля 1/2
Бринза (бажано овеча)
Запорука успіху у цій страві – це насамперед крупа! Я віддаю перевагу крупі ТМ Жменька. Інші крупи у мене злипаються або залишаються частково твердими.
А варитимемо банош ми не на вогнищі, а у мультиварці. Якщо у вас не має такого чуда, то готувати страву найліпше у чавунному або керамічному посуді.
- Поєднати сметану, воду і молоко. Влити у чашу і додати кукурудзяну крупу і пів чайної ложки солі.
- Встановити на мультиварці режим крупи або випічка на 35 хвилин.
- Періодично помішуємо кашу, перевіряючи щоб не прилипала.
- Поки вариться кашка готуємо шкварки і смажену цибулю, натираемо бринзу на крупній терці.
- По завершенню программи я залишаю кашу у теплоті ще на 10 хвилин і можна подавати до столу.
- Посипати бринзою, зверху викласти шварки з цибулею. Також можна додати смажені гриби.
Каша виходить дуже смачна і ситна.
Смачного!